DNS är mycket mer än ett nödvändigt ont

Utan DNS inget internet

Betrakta inte DNS som ett nödvändigt ont eller något som man får på köpet när man köper en domän. DNS är internets ryggrad och fungerar inte de DNS-servrar som hanterar din domän fungerar antagligen varken din epost eller hemsida heller. Det är DNS-servrarna som berättar för din dator vilken IP-adress som till exempel en hemsida eller en epost-server finns på. När din dator står och tänker utan att ladda en hemsida beror det ofta på att en DNS-server antingen är långsam eller inte svarar alls så att din dator måste gå vidare och fråga en annan DNS-server.

Är du mån om att besökare till din hemsida ska kunna ladda din hemsida snabbt (vilket är viktigt, många undersökningar visar att besökare idag väntar max tre sekunder på att en hemsida ska laddas – sen ger de upp) ska du inte bara bry dig om att din hemsida är optimerad och att ditt webbhotell är snabbt. Du ska också bry dig om att DNS-servern som hanterar din domän svarar, och att den svarar korrekt och snabbt!

Därför ska du välja BuildIT Anycast DNS

Hur snabbt en DNS-server översätter en hemsidesadress till en IP-adress spelar stor roll. För en optimerad hemsida som ligger på en snabb webbserver kan svaret från DNS-servern står för omkring 30% av den tid det tar att ladda hemsidan. Våra DNS-servrar finns på över tjugo olika ställen över hela världen. Vi hanterar högeffektiva DNS-tjänster för hundratals företag, från lokala mindre företag till stora börsnoterade internationella koncerner.

Manuell hantering

Felaktig konfigurering av din domän i en DNS-server kan i värsta fall betyda att din hemsida eller epost slutar att fungera och att felet inte går att rätta till på ett dygn eller mer. Som DNS-kund hos BuildIT får du manuell och personlig service av våra kunniga medarbetare. Innan ändringar görs i DNS görs en manuell kontroll så att inga tjänster slutar att fungera. Ser vi något fel i din beställning hör vi omgående av oss och rättar i samråd med dig felet. När ändringar väl är gjorda genomförs de sedan på mindre än en minut på alla våra DNS-servrar.

Sekundär server

Om du och ditt företag har kompetens och behov av att ha egen DNS-server, vilket inte är ovanligt, är en bra lösning att lägga er server dold bakom er brandvägg som primär DNS-server och sedan använda våra DNS-servrar publikt som sekundära DNS-servrar. Då få du maximal egen flexibilitet samtidigt som du drar fördel av vår tekniska infrastruktur och slipper risker med att exponera er egen server publikt.

Felaktig konfigurering av din domän i en DNS-server kan i värsta fall betyda att din hemsida eller epost slutar att fungera och att felet inte går att rätta till på ett dygn eller mer.

Vill du veta mer om våra DNS-tjänster?

Slå oss en signal på 040-25 85 80 eller använd kontaktformuläret!