DNS är mycket mer än ett nödvändigt ont

Gör din webbplats snabbare genom att använda BuildIT Anycast DNS

Alla förväntar sig att en webbplats ska laddas snabbt. Enligt statistik från Google orsakar varje sekunds väntetid att 11% av besökarna lämnar webbplatsen. Om din webbplats tar 5 sekunder att ladda har du alltså tappat nästan hälften av besökarna. Om du driver en webshop betyder det att en enda sekunds extra laddningstid betyda att du missar 250.000:- i försäljning om du säljer för 10.000:- om dagen.

BuildITs Anycast DNS minskar laddningstiden för din webbplats med i genomsnitt 33%! Du behöver inte göra några ändringar på din webbplats för att använda BuildIT Anycast – vår tjänst fungerar med alla webbplatser. Servrarna finns på över tjugo ställen över hela världen och garanterar att din webbplats alltid är tillgänglig och säkrad mot DNS DDoS attacker.

%

Utan BuildIT Anycast DNS har din webbplats bara laddats till 67%!

%

BuildIT Anycast DNS gör din webbplats 33% snabbare i genomsnitt!

%

Med BuildIT Anycast DNS har din webbplats redan laddat klart!

BuildIT Anycast fungerar med alla websiter

BuildIT Anycast fungerar med alla websiter oavsett vilket webbhotell du använder. Allt som behövs är att din domän hanteras av BuildIT. Så fort domänen hanteras av våra DNS-servrar fungerar allt automatiskt och din webbsite blir i genomsnitt 33% snabbare.

Bättre säkerhet och tillgänglighet

Förutom att göra din webbplats snabbare och få dina sidor att laddas fortare ger BuildIT Anycast DNS dig ökad säkerhet och tillgänglighet. Skulle din domän utsättas för DDoS-attack och en DNS-server bli överbelastad leds trafiken automatiskt om till en annan server utan att besökaren märker något.

Så här gör du din website 33% snabbare med BuildIT Anycast DNS:

Flytta DNS-hanteringen för din domän till BuildIT

Vi replikerar din domän till minst 20 DNS-servrar över hela världen

A

Din website laddas nu blixtsnabbt både i Sverige och internationellt

Utan DNS inget internet

Betrakta inte DNS som ett nödvändigt ont eller något som man får på köpet när man köper en domän. DNS är internets ryggrad och fungerar inte de DNS-servrar som hanterar din domän fungerar antagligen varken din epost eller hemsida heller. Det är DNS-servrarna som berättar för din dator vilken IP-adress som till exempel en hemsida eller en epost-server finns på. När din dator står och tänker utan att ladda en hemsida beror det ofta på att en DNS-server antingen är långsam eller inte svarar alls så att din dator måste gå vidare och fråga en annan DNS-server.

Är du mån om att besökare till din hemsida ska kunna ladda din hemsida snabbt (vilket är viktigt, många undersökningar visar att besökare idag väntar max tre sekunder på att en hemsida ska laddas – sen ger de upp) ska du inte bara bry dig om att din hemsida är optimerad och att ditt webbhotell är snabbt. Du ska också bry dig om att DNS-servern som hanterar din domän svarar, och att den svarar korrekt och snabbt!

Välj BuildIT Anycast DNS

Hur snabbt en DNS-server översätter en hemsidesadress till en IP-adress spelar stor roll. För en optimerad hemsida som ligger på en snabb webbserver kan svaret från DNS-servern står för omkring 30% av den tid det tar att ladda hemsidan.

Våra DNS-servrar finns på över tjugo olika platser över hela världen. Vi hanterar högeffektiva DNS-tjänster för hundratals företag, från lokala mindre företag till stora börsnoterade internationella koncerner., och är vana att hantera både stora volymer och korta puckar

Manuell hantering

Felaktig konfigurering av din domän i en DNS-server kan i värsta fall betyda att din hemsida eller epost slutar att fungera under ett dygn eller mer.

Som DNS-kund hos BuildIT får du manuell och personlig service. Innan ändringar görs i DNS görs en manuell kontroll så att inga tjänster slutar att fungera. Ser vi något fel i din beställning hör vi omgående av oss och rättar i samråd med dig felet. När ändringar väl är gjorda genomförs de sedan på mindre än en minut på alla våra DNS-servrar.

Sekundär DNS-server

Om du och ditt företag har kompetens och behov av att ha egen DNS-server, vilket inte är ovanligt, är en bra lösning att lägga er server dold bakom er brandvägg som primär DNS-server och sedan använda våra DNS-servrar publikt som sekundära DNS-servrar.

Så får du maximal egen flexibilitet samtidigt som du drar fördel av vår tekniska infrastruktur, slipper riskerna med att exponera er egen server publikt och skydd mot DDoS-attacker genom vårt redundanta och globala DNS-nät.

Så här fungerar BuildIT Anycast DNS

När någon skriver in adressen till din webbplats på sin dator eller telefon skickas en fråga till en DNS-server för att översätta adressen till en IP-adress. Befinner sig personen geografiskt långt från den DNS-server som kan svara på frågan tar det lång tid innan svaret kommer tillbaka, ofta runt en halv sekund eller mer. BuildIT Anycast DNS löser problemet med långa geografiska avstånd genom att ha väldigt många servrar spridda över nästan hela världen. Anycast-tekniken gör att flera servrar kan dela samma IP-adress och alla DNS-förfrågningar besvaras alltid den server som befinner sig geografiskt närmast.

Redundanta servrar

 • BuildIT Anycast DNS garanterar automatisk failover
 • Om en DNS-server inte fungerar korrekt flyttas trafiken omgående till närmaste fungerande server
 • BuildIT Anycast DNS skyddar direkt din domän och indirekt din webbplats mot DDoSattacker 
 • DNS-servrarna är strategiskt placerade över nästan hela världen, i alla världsdelar utom Afrika.

Högpresterande servrar

 • DNS-servrarna finns i några av världens bästa datacenter och alla förfrågningar skickas alltid till den server som finns närmast
 • Garanterar att innehållet på din webbplats visas så snabbt som möjligt genom att minimera antalet nätverkshopp
 • DNS-trafiken lastbalanseras över ett stort antal servrar placerade i flera olika datacenter på olika platser över nästa hela världen
 • Var lika noggrann när du väljer leverantör av DNS-tjänster som du är när du väljer webbhotell. Prestandan på DNS-servrar är nästan lika viktig som prestandan på webbservern då DNS-uppslagning kan stå för 30-40% av tiden det tar att ladda din webbplats.

Globalt nätverk

 • Anycast DNS är designat och byggt för att fungera till 100% med speciellt fokus på prestanda, pålitlighet och säkerhet
 • Servrarna finns på över tjugo olika platser i alla världsdelar utom Afrika
 • Servrar på fler platser är planerade och tas löpande i drift

Minimera väntetiderna

 • Genom att använda BuildIT Anycast DNS minskas tiden det tar för en dator eller telefon att få svar vilken IP-adress din webbplats drastiskt, i genomsnitt med 33%
 • Minskade väntetider (latency) för dina besökare ger dem en avsevärt förbättrad användarupplevelse när besökaren känner att din webbplats laddas snabbt
 • Flaskhalsar i nätverket mellan dina besökare och DNS-servern elimineras genom att besökaren alltid skickas till den server som är geografiskt närmast – och därigenom snabbast!
 • BuildIT Anycast DNS är en av de enklaste och mest kostnadseffektiva åtgärder du kan vidta för att din webbplats ska laddas snabbare

Vill du veta mer om våra DNS-tjänster?

Slå oss en signal på 040-25 85 80 eller använd kontaktformuläret!