Fyra starka skäl varför du ska registrera flera domäner
oktober 2021
Som de flesta av våra kunder har du säkert en hemsida, epost som fungerar, ett bra webbhotell och ett domännamn du är mer än nöjd med. Vad finns då mer att önska sig? Frågar du oss är det enkla svaret: antagligen fler domännamn. Varför? Låt oss ge dig fyra starka skäl.

✔ Ditt företagsnamn innehåller svenska tecken

Heter ditt företag Räksmörgås AB heter antagligen din domän raksmorgas.se. Tidigare kunde domännamn bara innehålla tecken från det amerikanska alfabetet men det är ändrat sedan länge och nu både kan och bör du registrera räksmörgås.se för att göra det lättare för dina kunder att hitta din hemsida.

✔ Ditt företag har internationell verksamhet

Om ditt företag bedriver internationell verksamhet är vårt råd att registrera ditt domännamn i varje land och på varje marknad ni finns. Dels för lokala kunder lättare ska hitta ditt företag men också för att skydda domännamnet så att igen lokal konkurrent eller distributör registrerar det. Tänk också på att registrera generella varianter som .com, .eu och .asia.

✔ Ditt företag äger ett eller flera varumärken

Varje varumärke ditt företag äger bör du registrera även som domännamn, som skydd och för att underlätta för kunder att hitta till din hemsida. Är varumärkena internationella bör de också registreras som domäner internationellt.

”Om ditt företag bedriver internationell verksamhet är vårt råd att registrera ditt domännamn i varje land och på varje marknad ni finns.”

✔ Ditt företag finns i en bransch med en egen toppdomän

Ursprungligen var toppdomäner kopplade till länder som .se för Sverige. Sedan några år finns över tusen nya toppdomäner som i stället är kopplade till intressen, branscher, företeelser osv. Jobbar ditt företag med sport kanske .sport, .golf eller .tennis passar. Annars finns .group, .team, .shop, .store och många många fler alternativ.

 

Hör av dig till oss på 040-25 85 80 så hjälper vi dig med en analys av vilka domäner du bör registrera!